Lapsi on terve, kun se leikkii…

Miten voikin olla niin koukuttavaa tuo bujon tekeminen – tulee näköjään uniinkin!

Minua on kiusannut tuon hakemistosivun jäsentymättömyys, informaatiotulvaan katoaa ne kaikki ihanat ideasivut päivämäärien sekaan. Eräänä yönä sitten tuli idea siinä hämärän hetkellä. 🙂

Mitäs jos vuositason asioille olisi oma rivinsä, johon kokoan kaikki tämän tason asiat, ja kuukausitasolla myös oma rivinsä, johon keräisin kaikkien kuukausiaukeamien sivunumerot. Ja mikä ettei voisi tehdä viikkotasollekin, mutta siihen keksi toisen idean…

… nimittäin ketjuttamisen omalla tyylilläni. Tämän oikeastaan kehittelin jo 80-luvulla keittokirjani kanssa, keräilin ohjeita sikin sokin. Sitten huomasin, että on hyvä, että samoja asioita voi selata läpi kirjan tämä ketjutusmerkinnän avulla. Tuo kuva on helmikuun kuukausisivulta, joka on sivulla 15. Yllä olevat luvut 7 ja 33 viittaavat tammikuun ja maaliskuun sivunumeroihin. Tämä mahdollistaa selaamisen käymättä hakemistosivulla joka välissä.

Viime viikonloppuna tilasin itselleni piirtokiekon, se tuli tänään! Ja tästä tulee tämän merkinnän otsikkokin. Hetihän oli pakko päästä leikkimään sillä oikein olan takaa. Siinä tuli ihan mieletön kasa tavaraa! Kaksi isompaa kiekkoa ja pieniä kiekkoa 15 kappaletta pelkästään pyöreitä kiekkoja ja muutama erikoiskiekko lisäksi.

<

Muutama hetki myöhemmin oli muutama sivu tuhrattu eri kombinaatioilla ja sitten tuli tunne, että joku tolkku tähän on saatava.

Kiekoissa on jotain numeromerkintöjä. Taitaa olla hampaiden lukumääriä. Ovatpa hyvinkin! Muutaman kanssa nimittäin huomasin, että kuvio on melko simppeli. Soikioita, kolmipyöriöitä, nelipyöriöitä, nyt otan tästä selkoa!

Matemaatikko minussa heräsi ja muutama järkeily myöhemmin olen tehnyt taulukon, jossa on merkittynä kuinka “monisakarainen” on se tuotos, jonka tekee piirrinkiekkoparilla. Nuo pienemmät numerot ylimmällä rivillä viittaavat pienen sisäkiekon hammaslukuun ja nuo kaksi isompaa lukua raamikiekon hammaslukuun.

Halusin tämän ottaa haltuun, koska sitten voisin näitäkin kuvioita bujooni hyödyntää. Seuraavan kuvan soikiot on tehty 48/96 ja 32/96. Hieman eri paikoissa olevia reikiä käyttämällä saa eri muotoisia. Voisi ihan hyvin sopia esim viikkoaukeamalle tai jollekin idea-aukeamalla. Nämä simppelimmät.

Ja alla kuvissa muutama kesken jätetty ja joitakin runsaampia kukkia vaikkapa koristeluun. Ja en voi olla tunnustamatta, että ehdin jo miettiä, miten näitä voisi käyttää hyväksi keramiikassa, esim. raaperkoristelussa… ei voi tietää, mitä tulee vielä tehtyä.

  

Ja jos tuntuu, että tämä aihe on nyt loppuunkaluttu, niin ei ole. Vielä on monta juttua kokeilematta. Entäs jos laitankin sisäkiekon kiinni paperiin ja rupean kehäkiekolla piirtämään. Entäs jos laitan piirrinkiekon sinne ulkokehälle? Millaisia kuvia sitten tulee? Ja mitä ovat nuo muut kuin pyöreät! Auts. Vaan nyt tulee kiire, jos meinaa tänään ehtiä opettamaankin. On meinaan keramiikan opetusta tämä ilta.

Illalla jatkan leikkimistä ja katsotaan, mitä kuvioita bujooni päätyy 😀

No Comments

Post a Comment