Kaarrokevillapaita kookkaalle

Lähdin tekemään miehelleni ja itsellen Riddaria kirjasta Jónsdottir: Islantilaisia neuleita. Valitsin malliksi Riddarin ja aloin innoissani hommiin. Mieheni oli helppo nakki, hänen kokonsa löytyi suoraan kirjasta, mutta kun suurin rinnanympärys kirjassa on 111 cm ja minä olen 135-140 cm, niin ihan itsestään selvää ei ole se, mihin ne lisäsilmukat kaarrokevillapaidassa laitetaan. Myöskään käsivarsieni ympärysmitta ei ollut kirjan tekijälle mitenkään tuttu, suurin hauis on hänellä 42 cm, kun minun allini kaipaa 52 cm viihtyäkseen hihassa. Vihaan kittanoita hihoja ja kiristäviä vaatteita. Vaatteiden pitää istua.

Siispä mitattuani itseni ja tehtyäni testineuleen neuletiheyden selvittämiseksi, totesin, että silmukoita tulee julmasti lisää. Ensimmäisessä yrityksessäni lisäsin ne suoraan suhteessa villapaidan kaarrokkeeseen, ja koska kuvion mallikerta leveästä alareunastaan on 8 silmukkaa, tuli minulle 47 mallikertaa. No. Olisihan se järjellä pitänyt tajuta, että jos sektoreita lisätään määrättömästi, niin ympyrä ei enää pysy tasossa. Eli kaarrokkeeni lähti nousemaan olkapäiltä kuin tanskalaispapin kaulus! Tämä koepala lähti purkuun…

Eli en siis voi rajatta lisätä kaarrokkeen mallikertoja, mutta silmukoita on saatava rutkasti lisää. Rinnanympärykseni olisi 244 silmukkaa. Hihani saisivat kainalon kohdalta olla 94 silmukkaa eli yhteensä 432 silmukkaa. Tästä pitää vielä vähentää kainaloiden alle jäävät, jotta saan tiedon siitä, montako silmukkaa pitää olla kaarrokkeen alaosassa. Päätin laittaa kainaloihin 14 + 2 + 2 = 18, joista nuo yksittäiset ovat ylhäältä kudottaessa lisäyksiä ennen kaarrokkeen jakamista hihoihin ja vartaloon. Tämä lisäisi hieman istuvuutta. Eli luvusta 432 saan vähentää 4*18 silmukkaa (kaksi kertaa hihoista ja kaksi kertaa vartalosta kainalon alta) joten kaarroke olisi 360 silmukkaa alhaalta (76+104+76+104 jaettuna hihoihin ja etu- ja takakappaleisiin). Koska tämä vaatisi mallikertoja 45, josta jo tiesin, että ei tule onnistumaan, oli ainoa ratkaisu tehdä kaavion alas yksi uusi lisäys, jolloin mallikerta onkin 9 silmukkaa leveä alhaalta ja siten mallikertoja tulisi “vain” 40, kun kirjan suurimmassa koossa on 37. Tämä voisi onnistua. Laitan tähän kuvan suunnitelmastani.

Olinhan aloittanut ylhäältä kahdesta syystä: voin sovitella kriittisiä paikkoja helpommin ja jos lanka loppuu, niin helmaan voin aina keksiä jotain uutta kuviota. Tuossa kohtaa sovittaessa näytti jo aika lupaavalta. Hartiat eivät kiristäneet, kainaloissa on tilaa, hihat riittävän löysät.

Päätin tehdä ensin hihat loppuun. Kirjan mallissa hiha oli alhaalta 48 silmukkaa ja mieheni paidassa se tuntui kivalta, joten siihen tähdätään. Jotta 94 silmukasta pääsee 48 silmukkaan, pitää parikavennuksia tehdä 23 kappaletta “alasauman” molemmin puolin. (MItään alasaumaa ei tietenkään tule, mutta sen kuvitteellisen :D). Eli päätin tehdä kavennuksen joka 5. kerros. Mieluummin pitkä kuin lyhyt hiha, joten ehdin kaventaa 19 kertaa ja sitten otin loput ylimääräiset silmukat seuraavalla kavennutkerroksella. Tässäkin oli kiva, kun sovittaminen oli helppoa!

Kuvassa näppärä kikka kavennusten ja kerrosten laskemiseen. Punainen lanka on ohuin, minkä omistan, se on tuolla pienellä kanavaneulalla kaksin kerroin ilman mitään solmua.

Molemmat hihat tehtyäni työnsin hihat puseron sisään, koska villapaidassa alkoi jo olla painoa, ja roikkuvat hihat eivät mitenkään helpottaneet villapaidan pyörittelyä sylissä. Loputtoman pitkän ajan kuluttua sain puseron valmiiksi enkä malttanut olla sovittamatta sitä heti paikalla! Kyllä tuli hyvänkokoinen. Mistään ei kiristä, mikään ei kiusaa tai pullota. Kaikki langathan päättelen jo niitä työhön tuodessani tai poistaessani, joten enää pitää pätkiä ylimääräiset langanpätkät, tehdä tuo etikkavesikastelu ja parin päivän kuluttua on oma Riddari valmiina talveen!

27 Comments
 • Mira K.

  27 tammikuun, 2021 at 13:53 Vastaa

  Miten koon isontaminen onnistuisi alhaalta ylös tehtäessä, kuten ohjeessa? Tämä on ensimmäinen riddarini ja minulla on sama ongelma, että kirjan ohjeen koot eivät riitä. 😀

  • Päivi

   27 tammikuun, 2021 at 14:27 Vastaa

   Tein ensimmäisen paidan alhaalta ylös ja heti perään tämän omani samalla ohjeella ylhäältä alas. Nyt on jo kuudes ylhäältä alas puikoilla, enkä enää halua tehdä alhaalta ylös. Kaksi syytä: Sovittamisen helppous ja langan mahdollinen loppuminen. Teen ensin hihat ja sitten vasta vartalon, koska vartalon helmoja on vain yksi ja siihen voi aina keksiä jotain omaa, jos lanka ei riitäkään 😀

   Mutta kysymykseesi. Saman voi tehdä myös alhaalta ylös. Kriittinen kohta on rinnanympärys, eli jos ei ole kovin kapealantioinen, voi sillä aina tehdä koko vartalo-osan. Hihoissa ranne on melko sama kaikilla, mutta se haba ja allit, se on kurja jos kiristää. Joten sielläkin hyvin voi lähteä ohjeella, kunhan leventää hiukka tiheämmin, niin pääsee riittävään hauiksen leveyteen. Mutta sitten se kaarroke. Pitää kaventaa jo ennen kaarrokkeen aloittamista, jotta mallikertoja ei olisi liikaa. Muutaman mallikerran voi lisätä ilman, että muoto menee vääräksi, mutta ei montaa. Ja kaventaa silmukoita niin, että lopputulos on mallikerran monikerta. Esim 40*8 jos mallikerta on 8 silmukkaa ja se toistetaan 40 kertaa.

   Osasinkohan auttaa? Toivottavasti. On näitä niin mukava tehdä <3

 • Marjo

  7 helmikuun, 2021 at 17:00 Vastaa

  Ensikertalainen tekemässä Riddaria ja pitäisi saada juurikin rinnanympärys n.135-140cm. Meinasin neuloa alhaalta ylös.Paljon siis aloitukseen silmukoita laittaisin? 🙂

  • Päivi

   7 helmikuun, 2021 at 17:39 Vastaa

   Kysymyksesi sai minut tarkastelemaan kaaviokuvaani. Minun täytyy vaihtaa se selkeämmäksi 😀

   Minun neuleeni on nyt käytössö venynyt ympärysmittaan 140, joten varmaankin sinullekin riittäisi tuo sama silmukkamäärä, jolla itse tähtäsin 135 senttiin. Mutta kaikki on kiinni käsialasta. Minun käsialassani on 18 silmukkaa/10 cm leveyssuunnassa, eli nämä antamani silmukkamäärät sopivat sinulle vain, jos käsialasi on sama. Suosittelen mallitilkun tekemistä 😀

   Vartalo-osassa on siis 104+18+104+18=244 silmukkaa.
   Niistä nuo 104+hihan silmukat+104+hihan silmukat ovat ne, jotka jäävät kaarrokkeeseen. Ja 18 on se, mikä jätetään kummankin kainalon kohdalla silmukkaluvusta pois.

   Toivottavasti hiukka selveni asia sinulle. Onnea ja kärsivällisyyttä villapaidan tekoon!

 • Satu

  24 helmikuun, 2021 at 17:33 Vastaa

  Riddari tulossa alhaalta ylös 244 silmukkaa, hihat jo tehty ohjeellasi, mutta olisiko neuvoa kaarrokeosaan , tulossa siis miehelle ja rinnanympärystä riittää,eli ei oikein voi kaventaa kaarroketta alottaessa, miten kannattaa kuvio osa ja kavennukset tehdä ?

  • Päivi

   24 helmikuun, 2021 at 17:46 Vastaa

   Nyt ei ole yksikäsitteistä vastausta, pikkasen lisää tietoa tarvittaisiin. Jos sinulla oli hihoissakin yhtä paljon silmukoita, kuin minulla, tulee mallikertoja liikaa jopa bodatulle miehelle. Olen itse todella harteikas (naisille tarkoitetut vaatteet harvoin istuvat harteista), joten on ihan mahdollista, että se kavennus ennen mallikertoja on ihan ok. Riittävätkö kerrokset? Eli onko niin harteikas puseron saaja, että pitäisi lisätä kuvioon muutama kerros lisää? Joka tapauksessa en suosittele yli 40 (ehkä 42) mallikertaa tuohon kaarrokkeeseen, koska sitten se vaan ei enää istu.
   Olikohan minusta mitään apua? Toivottavasti! Itse uskaltaisin kaventaa ennen mallikertoja.

 • Satu

  24 helmikuun, 2021 at 17:54 Vastaa

  On harteikas ja lihaksikas, hihoissa sama määrä kun sinulla, ehkä yritän sitten kaventaa ja tehdä esim 42 mallikertaa ?

  • Päivi

   24 helmikuun, 2021 at 19:39 Vastaa

   Se kuulostaa hyvältä suunnitelmalta 😀

 • Päivi

  29 maaliskuun, 2021 at 20:21 Vastaa

  Rohkenenkohan ryhtyä hommaan vaikka langatkin on 🙁 Mun käsialalla 21 s / 27, joten ei mene ohjeen mukaan. Voihan huokaus. Hyvältä näyttää sinun paita 😃

  • Päivi

   29 maaliskuun, 2021 at 20:31 Vastaa

   Ihan varmasti rohkenet! Pahin mitä voi tapahtua on se, että tulee villapaita jollekin toisen kokoiselle 😀 Vain tekemällä oppii.
   Voi olla, että ensimmäisen projektisi aikana käsialasi muuttuu, kun kädet oppivat uuden työn. Sitten seuraavaan villapaitaan toimii jo ensimmäinen oikein hyvänä lähtökohtana. Toivotan onnea projektillesi <3

 • Paula Tiala

  6 huhtikuun, 2021 at 20:45 Vastaa

  Hei Päivi, ihanan paidanolet tehnyt. Minäkin löysin siivotessani lankoja, taidanpa ryhtyä myös villapaitamaakariksi. Mukavaa kevättä ja kesää <3

  • Päivi

   6 huhtikuun, 2021 at 20:56 Vastaa

   Hei Paula, kiitos <3
   Villapaitamaakarina on hyvä olla. Langoilla maalaaminen on niin terapeuttista 😀
   Ihanaa lämpenevää kevätkesää sinullekin, tavataanhan markkinoilla!

 • Eeva

  3 marraskuun, 2021 at 01:11 Vastaa

  Hei Paula,
  Oma Riddarini parhaillaan puikoilla, ylhäältä alas -tyyliin. Hankin ko. kirjan varta vasten tätä neuletta varten, onhan siinä paljon muitakin ihania neuleita. Jostain luin, että kirjoneulekaaviossa olisi ollut virhe (kirjoittaja tarkoitti nimenomaan englannin kielistä kirjaa). Luulen, että tuo sama virhe on myös suomenkielisessä versiossa, koska minusta kuvio ei ilman omaa korjausliikettäni olisi mennyt oikein? Kipuilen muutenkin vähän tuon kanssa, koska halusin tehdä siihen lyhennetyt kerrokset takakappaleen pääntielle (Annika Konttaniemen videotutoriaalin mukaan), tavoitteena siis tehdä vähän pienempi ja epäsymmetrinen pääntie. Tein lyhennetyt kerroksen 2o2n-joustinneuleen jälkeen sileällä ennen kirjoineuleosuuden alkamista. Jotenkin minulla nyt tökkii tuon kaavion lukeminen ylhäältä alas, vaikka sen pitäisi periaatteessa olla ihan helppoa, kun muuttaa kavennukset lisäyksiksi ja lukee kaaviota ylhäältä alas… Havaitsitko itse jotain omituista tuossa kirjoneuleen kaaviossa?
  Sinun paitasi on todella kaunis ja kuviot erottuvat niin selvästi, omat lankani ovat väreiltään kovin luomuja, jonka vuoksi en saa kuvioita kovin selvästi erottumaan. Lettlopin saatavuusongelmista/suosiosta johtuen kaikki värikkäämmät langat ovat olleet kiven takana. Toisaalta ovathan nuo luonnon harmaat, ruskeat ja valkoisetkin ihan kauniita.. ehkä seuraavaa paitaa varten onnistun löytämään jotain värikkäämpää : )
  Olisipa ihanaa jos joku olisi kirjoittanut ohjeen valmiiksi ylhäältä alas -neulojille… mutta sellaista ei taida olla saatavilla..?

  • Päivi

   30 joulukuun, 2021 at 21:45 Vastaa

   Hei ja anteeksi kauhean pitkä viive! Käsityöläisen marraskuu ja joulukuu olivat aika kiireiset!

   Tehdessäni paitoja, en ole huomannut tässä kaaviossa virhettä, olen siis tehnyt tällä kaaviolla kait 6 villapaitaa, en enää pysy laskuissa. Lyhennettyjä kerroksia en itse ole tehnyt enkä niitä myöskään ole kaivannut. Yhteen paitaan tein, kun ohjeessakin oli, mutta siinä pitää olla niin kovin tarkkana, että osuvat just keskelle taakse, että on hiukka hankalampi kun tekee ylhäältä alas. Mutta käyttämäni villapaita asettui nopeasti niin, että tiedän, missä on etupuoli, jouduin jopa laittamaan kuminauhan kaulukseen, jottei liikaa löystyisi.

   Muita malleja olen nähnyt ylhäältä alas kirjoitettuna, mutta tämän kirjan mallit ovat tosiaan alhaalta ylös. Siksi tein ensimmäisen puseron miehelleni ohjeistettuun suuntaan, oli helpompi sitten päässä kääntää toiseen suuntaan.

   Tilanne lankojen suhteen alkaa helpottaa, toivottavasti saatavuus on jatkossa parempaa.
   Iloisia hetkiä riddarisi kanssa!

 • Terhi Yrjänä

  26 joulukuun, 2021 at 15:48 Vastaa

  Kiitos näistä vinkeistä.

 • Päivi K

  8 huhtikuun, 2022 at 12:26 Vastaa

  Hei Päivi ja kiitos hienoista neuvoista. Aloin reilu vuosi sitten tehdä paitoja sukkien sijasta ja olen tehnyt jo 6 paitaa, kuviot omasta päästä ja eri ohjeista yhdistellen. Nyt olen raaskinut vihdoin ostaa alennusmyynnistä sen saman kirjan, jossa Riddarin ohje on. Mikä pettymys, islantilaiset kai ovatkin lilliputtikansaa kun XXL koon rinnanympärys on 111 cm, luulin, että islantilaiset ovat suuria. Olen kanssasi samaa kokoa, vain terävät olkapäät pyöreiden sijasta.
  Teen paidat alhaalta ylös ja mietin juuri kuinka monta mallikertaa uskallan lisätä ja missä kohdassa ja kuinka paljon uskallan kaventaa yhdellä kerroksella. Aiemmissa paidoissa tein yksinkertaisen kuvion ja isot kavennukset pohjavärikerroksella juuri olkieni terävimmällä kohdalla. Lisäsitkö kerroksia kuvioon vai teitkö saman kierrosmäärän kuin XXL koon ohjeessa?

  • Päivi

   31 toukokuun, 2022 at 11:35 Vastaa

   Hei,
   Anteeksi viive vastauksessa. Hienosti on alkanut villapaitojen tekosi. Homma on pahanlaatuinen parantumaton tauti 😀
   Mä huomasin, että noin 40 mallikertaa on maksimi tuollaisella 8-silmukkaisella mallilla. Mutta kukaan ei kiellä tekemästä ylimääräistä lisäystä/kavennusta (tekosuunnasta riippuen) kuvioneuleen alla. Sillai minun mallikertani monistui 9 silmukan levyiseksi ja jo alkoi silmukat riittämään.

   Ja kyllä joudun itselleni lisäämään kerroksia kaarrokkeeseen. En montaa, mutta muistaaksen 6 lisäsin. En kuitenkaan sinne kuvion sisälle vaan kuvion alle. Kannattaa sovittaa ennen silmukoiden jakamista hihoille ja vartalolle, että mahtuu kiinni kainalon alla ilman että kiristää.
   Iloa silmukoiden kanssa!

 • Leila

  26 toukokuun, 2022 at 08:14 Vastaa

  Hei Päivi, kaunis ja todella istuva on sinun tekemä riddari. Lupailin tehdä pojalleni myös riddarin (ensimmäinen jota en ole vielä aloittanut mutta kovasti yritän suunnitella) ja samaa kokoa kuin sinulla pitäisi saada aikaiseksi mutta… tämä muokkaus ei vain mene jakeluun. Lisäysten määrä ja minne ne sijoitan on se suurin ongelma ja kun se kuviokin pitäisi pysyä kohdallaan? Olen lainannut kirjastosta saman kirjan joka sinullakin on ja ne ohjeet on ihan ok mutta kun niitä silmukoita on huomattavasti enemmän tulevassa projektissa kuin kirjan ohjeessa. Tuo sinun kaaviokuva on myös hyvä mutta olisiko mahdollista saada jonkinlaista vinkkiä niihin lisäyksiin, minne niitä laitan ja montako. Silmukkamäärä saa olla sama kuin sinun riddarissa. Sitä samaa ylhäältä alas ohjetta kaipailisin kuin edellinenkin kirjoittaja 🙂 toivottavasti tästä sai edes jonkinlaisen selvyyden, sormet syyhyää tekemään mutta pää ei ole samalla linjalla (vielä) 🙂

  • Päivi

   31 toukokuun, 2022 at 11:28 Vastaa

   Hei,

   anteeksi, että en ole ehtinyt sinulle aiemmin vastaamaan. Hiukka liika kiire ollut tuolla oikeassa työssä 😀

   Kavennukset tapahtuvat ihan samoissa paikoissa kuin kirjan kaaviossakin. Mutta minulla oli mallikertoja enemmän.

   Eli mallikertoja oli minulla 40 ja sitten tein vielä ylimääräisen kavennuksen sen jälkeen, kun kaavio oli jo päättynyt. Eli luultavasti haluat tehdä hartiakkaalle ihmiselle korkeamman kaarrokkeen, kuin mihin tuo malli ohjaa. Sen tein vain lisäämällä tarvittavan määrän rivejä kaavion jälkeen.

   Minullakaan ei meinannut pää taipua tekemään ohjetta “nurinpäin”, joten ratkaisin sen tekemällä ensin yhden villapaidan alhaalta ylös. Sen jälkeen oli helpompi ymmärtää, mitä pitää päässä kääntää lisäykseksi kavennuksen sijaan. Ja kaikki sen jälkeen tekemäni olen tehnyt ylhäältä alas, se vaan on niin paljon helpompi sovittaa ja langan riittävyyden kanssa pelata.

   Mutta loin siis 88 silmukkaa, lisäsin sen ennen kaaviota 120 silmukkaan (40 mallikertaa kussakin 3 silmukkaa) ja sitten vaan tein mallikuvion mukaan.

   Eikun tsemppiä yritykselle!

 • Johanna

  13 joulukuun, 2022 at 22:42 Vastaa

  Paitasi näyttää tosi hyvältä 👌
  Itse meinasin aloittaa ensimmäisen villapaitani Stömsö-neuleesta näin alle vuoden neulomiskokemuksella 🙈

  Oletko sinä tehnyt kyseistä neuletta? Olen samankokoinen kuin sinä (rinnanympärys 140cm), mutta Stömsössäkin isoin koko on 132cm. Siksipä kyselenkin, jos sinulla olisi ollut valmiita silmukkamääriä kokoon 140cm Strömsö-neuleessa? 🙈

  • Päivi

   29 joulukuun, 2022 at 17:29 Vastaa

   Tähän vastasinkin jo spostitse, mutta Strömsö-neuletta en ole testannut

 • Eija Lehtonen

  31 joulukuun, 2022 at 14:01 Vastaa

  Kiitos paljon vinkeistäsi. Lupasin tehdä ystävälleni Riddarin ja vasta, kun aloitin työn, niin huomasin, että ohjeen koot ovat kovin pieniä. Tarvitsin juuri sellaisen, jossa rinnan leveys on 134 cm. Tein alhaalta ylös langalla, jossa tiheys 21 s/10 cm. Silmukoita oli kaarrokkeen aloituskohdassa vartalossa 280 ja hihoissa kummassakin 96. Jätin kainaloon 14 silmukkaa ja kavensin sitten ennen kirjoneuletta silmukat 378:aan. Sitten neuloin vielä yhden kerroksen pohjavärillä ja kavensin joka yhdeksännen silmukan, eli lopulta oli 42 8 silmukan mallikertaa. Kun mies on aika harteikas, niin tein kaksi kuviota enemmän kuin sinulla. Tuli hyvä. Ilman tätä ohjettasi olisin ollut vaikeuksissa tämän lupaukseni kanssa.

  • Päivi

   1 tammikuun, 2023 at 16:41 Vastaa

   Hienoa, että pystyin olemaan avuksi. Hämmentävän pieniä ovat norjalaiset rinnuksiltaan 😀

 • Minna Toivonen

  5 kesäkuun, 2023 at 08:54 Vastaa

  Hei,
  löysin tämän blogisi, kun googlasin miten voisin saada muokattua Riddarin isompaan kokoon. Mieheni ry on 118 cm ja koot siinä loppuvat 111 cm….ei tietoakaan mistään raamikkaista viikingeistä.
  No nyt kuitenkin päädyin täältä saamani tiedon pohjalta tekemään sen ylhäältä alas juuri siksi, että saa sovitettua mennessään. Jäin miettimään, että varmaankin pitää tehdä kaarroke korkeammaksi eli neuloa pohjavärillä kerroksia kaarrokkeen alle ennen hihasilmukoiden erottelua. Kysymykseni: Mistä tiedän, että yläosan korkeus on riittävä ennen hihasilmukoiden erottelua ettei ala ahdistaa käytäjää? En toisaalta halua, että kainalo jää liian alas, jolloin alkaa rajoittaa liikkeitä siltä puolen.

  • Päivi

   5 kesäkuun, 2023 at 09:22 Vastaa

   Hei,
   Sinulla ei puuttuvia senttejä ole ihan kovin monta, onneksi. Täytyy laittaa vielä muutama sentti lisää, jotta on sopiva väljyys rinnan korkeudella. Pusero voisi olla 4-8 cm suurempi kuin miehesi rinnanympärys. Halutusta väljyydestä riippuen. Kaarrokkeen korkeus on varmasti hyvä hieman kasvattaa, hienoa, että lähdit ylhäältä, sovittaminen on niin paljon helpompaa. Eli. Kuviokerran päätyttyä voisit lisätä vielä silmukoita tarvittavan määrän. Käsialastasi riippuen 20-30 silmukkaa. Kainaloiden allehan lisätään vielä silmukoita, joten muista ottaa nämä huomioon, kun teet lisäyksiä.
   Sovittamisesta. Minä olen laittanut paidan päälle ja käsillä nipistänyt kainaloiden alla melkein yhteen (noin 12-14 silmukkaa lisätään, joten ei ihan) ja katsonut, ettei vaate kinnaa pitäjän päällä. Siinä samalla voi katsoa, että kaarroke on sopivan korkea ja väljyydet halutut. Myös hihojen paikkaa voi tässä kohtaa harkita. Kovin hartiakkaalla kun se paras paikka ei välttämättä ole tasan sivulla.
   Lohtuna on aina se, että neule elää ja hieman venyy käyttäjän mittojen mukaiseksi. Onnea projektillesi!

 • Taru P

  31 tammikuun, 2024 at 12:54 Vastaa

  hei! Yritän tehdä ohjeellasi, mutta kiinnostaa paljonko lankaa meni? Aion tehdä karismasta. Muutoin varmaan ihan yksi yhteen sun ohjeella! Kiitos kun olet väsännyt!

  • Päivi

   31 tammikuun, 2024 at 21:19 Vastaa

   Hei, Nyt on aikaa jo kulunut, mutta muistelen ostaneeni 12 kerää (a 50 g) pohjaväriä, ja värejä ohjeeseen aina +1 kerä, eli 4+2+2. Kaikkia värejä jäi ja ne olen käyttänyt seuraavissa projekteissa ja jämälankahameessa, joka on ollut ihan lempivaatteeni talven kylmillä. Karisma ei ole minulle tuttu, mutta jos metrit täsmää, niin varmaan sama määrä riittäisi sinullekin. Iloista projektia!

Post a Comment