Olen Päivi Vikberg, hyvinkääläinen keraamikko. Tuotteeni valmistan enimmäkseen dreijaamalla, mutta myös valamalla ja käsinrakentamalla. Dreija se minut aikoinaan keramiikkaan hurautti, oli jotenkin hypnoottista ja ihanan haastavaa opetella dreijaamaan. Silloin vuonna 1992 tämä alkoi vastentahtoisena kurssin täytteenä. Ystäväni Teija halusi kurssille, mutta osallistujia ei ollut tarpeeksi. Menin pitkin hampain – tähän on tultu. Ei voi tietää, mihin maailma vie!

Kahdeksan vuotta harrastin, kävin kymmenillä kursseilla keramiikkakeskus Septariassa, sitten se ei enää riittänyt. Pyrin opiskelemaan keramiikkaa, pääsin Wetterhoffille, josta valmistuin vuonna 2004 artenomiksi (amk). Opintojen aikana olin rakentanut pihapiiriin pienen pajan.

Valmistuttuani tein vielä muutaman vuoden opettajan sijaisuuksia, nyt elän tekemällä ja opettamalla keramiikkaa. Olen erityisen kiinnostunut lasitteista, niitä kursseja käyn tilauksesta pitämässä ympäri Suomea.

Eräs pitkän linjan keraamikko opiskeluaikana minulle sanoi, että “yksi dreijaaja työllistää kymmenen ihmistä”. Hän varmaankin viittasi siihen, että dreijaaminen on todella pieni osa tuotteen valmistumisprosessia, mutta olen yrittäjänä niin sitä mieltä, että pidetään työt Suomessa, pidetään tieto-taito kotimaassa ja vakaasti uskon itseni lisäksi työllistäväni epäsuorasti myös muita. Ostamalla suomalaista.

Käsityökortteli