Keramiikan tekeminen on tällä hetkellä todella suosittua. Ja polttopalvelua kysytään minulta ihan koko ajan.

Ensimmäiseksi suosittelen muutaman paikan, joissa tarjotaan polttopalvelua: Septariassa Helsingin Kaapelitehtaalla, Varniassa Suomusjärvellä 1-tien varrella, Ruuttusen Paulan pajalla Mikkelissä, Turussa Tuulenpesässä, onhan näitä paikkoja varmaan joka paikkakunnalla!

Mutta kun kovasti kysellään, niin laitan nyt sitten minun systeemini tähän esille.

Uunini

Polttopalvelua on vain sähköuuniin. Ison sähköuunin sisämitat ovat 50*60*80, joista 80 on korkeus. Koska uuniin tulee hyllylevyjä (44*49 cm) ja hyllylevyille laitetaan myös pilarit, joiden varaan seuraava hylly ladotaan, nämä ei ole ns. suurimmat mitat esineelle. Suurista esineistä tulee ottaa yhteyttä etukäteen, koska jo pelkkä painavan esineen nostaminen uuniin voi olla liian haastavaa.

Minulta löytyy myös pieni testiuuni (20*20*20), josta voit tarkemmin kysellä. Polttopalvelu on ensisijaisesti isolla sähköuunilla.

Polttolämpötilat ja -hinnat

Raakapoltto 940-1020 C, hinta koko uunille 90 euroa (sis alv 24%)
Kivitavarasaven lasituspoltto 1240-1260 C, hinta koko uunille 120 euroa (sis alv 24%)

Näihin polttoihin on mahdollista tuoda myös pienempiä määriä, hinta määräytyy uunin täyttösuhteesta ja tällöin myös minulle täytyy aikataulun sopia, koska olen se, joka täyttää sen loppu-uunillisen. Minimihinta kaikille poltoille on 30 euroa.

Uuni lämpiää myös muihin asteisiin, tällöin hinta sovitaan etukäteen ja asiakas maksaa koko uunista.

Lasittaminen pajalla

Pajalle on mahdollista tulla lasittamaan kastamalla, valelemalla tai siveltimellä. Lasitteiden ruiskuttamista ei pajallani pääsääntöisesti tehdä. Minulla on hyviä lasitteita, ja niitä saa korvausta vastaan käyttää. Pajalla työskentely ilman ohjausta maksaa 12 euroa tunnilta. Asiakas siivoaa omat jälkensä ja palauttaa välineet puhtaina omille paikoilleen.

Säännöt

Tuomalla tuotteita polttoon pajalleni sitoudut seuraaviin sääntöihin:

Jos käytät omia saviasi, tuot mukanasi kuvan käyttämäsi saven pussista, tässä tulee näkyä saven maksimipolttolämpötila.

Jos käytät omia lasitteitasi, tuot mukanasi kuvat näiden purkkien selitteistä, pitää näkyä lasitteen polttolämpötila.

Lasitteiden valumisesta uunilevylle veloitetaan lisäksi uunilevyn hinta, 40 euroa.

Asiakas vastaa töiden ja/tai uunin rikkoutumisesta polton aikana, varauunin noutamisesta ja vuokrasta koituvista kuluista, suosittelen vastuuvakuutusta, edellinen uunin korjaus maksoi 1246 euroa.

Sovi aika kanssani ennen kuin tulet, yhteystiedot ovat tuossa sivuillani