Päivin Öin

Olen Päivi Vikberg, hyvinkääläinen keraamikko. Tuotteeni valmistan enimmäkseen dreijaamalla, mutta myös valamalla ja käsinrakentamalla. Dreija se minut aikoinaan keramiikkaan hurautti, oli jotenkin hypnoottista ja ihanan haastavaa opetella dreijaamaan.

BLOGI

Kuten varmasti huomaattekin, en oli mitenkään maailman ahkerin blogikirjoittaja. Ideani on, että kirjoitan, kun on jotain sanottavaa. Eikä se aina koske keramiikkaa… oikeastaan useinkaan.

Mutta sen sijaan olen ylittänyt kammoni kameraa kohtaan ja ryhtynyt tekemään pieniä videoita youtubeen kännykällä ja selfiekepillä. Tähän asti ne ovat olleet nimenomaan keramiikkaan liittyviä, joten jos olet siitä kiinnostunut, käy ihmeessä katsomassa muutama video ja jos tykkää, voi aina painaa sitä tilausnappia. Sivun alhaalta löytyy sinnekin linkki.

LUE LISÄÄ

Puu-uuni Viivi

Ennen oman uunin hankkimista ehdin olla rakentamassa ja polttamassa erilaisia puupolttoisia uuneja, tähän uunityyppiin rakastuin ollessani sitä rakentamassa Kuopioon vuonna 2001, silloinkin Andresin johdolla. Puupolttoinen keramiikka, kuinka liekki sivelee keramiikkaa, liekin mukana kulkeva lentotuhka, kaikki se vei heti sydämeni.

Lasitteet

Lasitteet ovat aina olleet intohimoni. Siksi niihin hurahdin. Kemia ja luvut ovat aina olleet ystäviäni, joten en kokenut lasitteiden teoriaa koskaan vaikeaksi. Toisaalta, mitä enemmän testaan, sitä paremmin ymmärrän, että teoria on vain teoriaa, vasta testipoltto paljastaa lasitteen todellisen luonteen.

Polttopalvelu

Keramiikan tekeminen on tällä hetkellä todella suosittua ja polttopalvelua kysytään minulta ihan jatkuvasti. Linkin takaa tarkemmat ohjeet.