Joulukorttiaskareita

Varoitus, sisältää tuotesijoittelua 🙂

Joka vuosi haluan omin pikku kätösin askarrella joulukortit, yleensä teen niitä ylimäärin, loppuja sitten myyn joulun alla markkinoilla. Korttini ovat aina jotenkin yksinkertaisia idealtaan, en ole sellainen runsas skräppääjä. Tämän vuoden kortteja tehdessä tuli innovoitua muutama näppärä konsti, joten ajattelin kirjoittaa niistä muutaman sanan vinkiksi muillekin.

Halusin käyttää kesän kalligrafiakurssilta Suomen Taidetarvikkeelta ostamiani ruiskuvärejä (Marabu Art Spray) ja liimakynää, johon kiinnittyisi kultapaperit ja glitterit ja kaikki! Liimakyniä oli kahta sorttia, tasaterä ja teräväkärkinen, johon sitten päädyinkin.

Mutta mutta. Värin ruiskuttaminen olohuoneessa ei olekaan ihan hyvä juttu. Joten jotain piti keksiä!

Piti keksiä joku tapa, jotta saisin kohdistettua ympyrän kortille haluamaani kohtaan, joku joka suojaisi olohuonettani niin, että ihan joka paikkaa ei olisi väriruiskutettu. Ratkaisuni oli allaolevan kuvasarjan mukainen. Ja kuten kuvat kertovat karua kieltään, sitä väriä olisi todellakin ollut ihan joka paikassa! Eli kohdistusmerkit kopiopaperilaatikkoon, ilmastointiteipistä saranat ja voilá! – joulupallon runko on valmis kuivahtamaan kunnolla ennen jatkotoimenpiteitä.

Osassa tein palloista kaksivärisiä, ruiskuttelin kahdella eri värillä, niistä tuli melko makeita, vaikka hopeaväri söikin aika paljon punaista väriä pois.

Kun kortit olivat kuivuneet kunnolla (seuraavana päivänä), aloitein glitterillä leikkimisen.

Kirjoitin liimakynällä pallon päälle tekstin ja kumosin sopivan väristä glitteriä päälle. Parhaimmaksi tavaksi huomasin sen, että kaadoin glitterin suoraan edellisen kortin päältä uudelle kortille. Siksi oli monenvärisiä kortteja pöydällä samanaikaisesti. Tästä varotoimenpiteestä ja äärimmäisestä huolellisuudesta huolimatta glitteriä on ihan koko kämpässä ihan joka paikassa 😀

Mutta, tavoite saavutettu, kauniit, yksinkertaiset kortit tehty ja lähetetty. Suomen Taidetarvikkeesta ostin muitakin juttuja, jotka ehkä tulevat seuraavien vuosien korttien teossa käyttöön! Suosittelen, kaikki värit ja liimat toimivat loistavasti!

No Comments

Post a Comment