Vuosi 2016

Vuosi meni melko hujauksessa. Olin suurimmaksi osaksi sairaslomalla saatuani rintasyöpädiagnoosin joulukuussa 2015. Leikkaus, sytostaatit ja sädehoito veivät voimat ja infektioriskiin takia työskentely saven kanssa oli kiellettyä.

Elokuussa sain kuitenkin jo mennä pajaan ja ehdimme polttaa Atan, Iidan ja Pielan kanssa Viivinkin kerran, juuri ennen syksyn kädentaitomessusumaa! Ja tulokset olivat aivan loistavia! Tosin aivan kaikki värit eivät olleet sellaisia, mihin olin tottunut! Laitimmaisen kuvan oranssi ja turkoosi ovat nimittäin samalla lasitteella 😀 Ja sen lasitteen nimi on “turkoosi”. Viimeinen kuva on uunilta, osa uunista puretuista esineistä. Suurin osa niistä sai uuden kodin jouluun mennessä.

 

Olin päättänyt kokeilla uutta savea, hieman kellertävämpää, joka reduktiossa oli paikoin melkein mustaa! Runsaaseen reduktioon oli osaltaan syynä se, että uunia remontoitiin elokuussa. Andres kävi kovia kokeneen uunin holvit muuraamassa uudelleen, ja siinä yhteydessä päätin, että enää ei pohjakanavia uuniin laiteta eikä tulimuuriakaan uunin etupäähän. Tämän seurauksena esineet saivat hurjempaa liekkimerta kuin koskaan aiemmin.

Ja alla on vielä muutama kuva syksyn myyntitapahtumista. Ensin Hämeenlinnan keskiaikamarkkinoilta elokuun puolivälistä ja tuo toinen on Vanhan yo-talon joulumyyjäisistä Helsingistä. Tukkakin oli jo siellä kasvanut takaisin. Mitäköhän vuosi 2017 tuo tullessaan?

No Comments

Post a Comment