Mukit ja mummukit - pieni ero nimessä ja korvassa.

Kiekurakorvainen mummuki sai seurakseen tavallisella korvalla varustetun mukin.

Liekkimummukit ja -mukit on poltettu puupolttoisessa keramiikkauunissa korkeaan lämpötilaan poltettu konetiskin, mikroaaltouunin ja uunin kestävä dreijattu käyttöesine.. Puupoltossa liekki ja lehtotuhka tekevät jokaisesta tuotteesta erilaisen. Vetoisuus on 3,5-4 dl. Mukin korkeus noin 10 cm. Käsin dreijatun tuotteen muoto ja koko hieman vaihtelee. Myös puupoltto tekee yksilölliset jäljet jokaiseen mukiin.

Asiakkaiden toivomuksesta tein mummukien lisäksi pienemmän puupolttoisen kupin, lehtimukin. Lehtimuki sai alleen soikean tassin.

Värjätyn massan mummukit ja mukit ovat nekin yksilöllisiä, värillinen savi ottaa dreijatessa sattumanvaraisesti kuvionsa.

Sähköuunissa poltettu värjätystä savesta dreijattu muki. Mukin tilavuus on noin 3½ dl.

Onks' tukka hyvin? -sirottimet

Sirottimet kuin hauskoja tyyppejä, kullakin oma persoonansa. Tätä olen tehnyt sekä sähkö- että puupolttoisessa uunissa. Puupolttoiset sirottimet tunnistaa siitä, että lasite ei peitä koko pintaa, vaan olen jättänyt liekille ja lentotuhkalle tilaa tehdä omia värejään valkealle kivitavarasavelle. Toimii niin suolalle kuin hienolle pippurille. Korkeus noin 10 cm.

Teekannut

Teekannuja tehdessä ajattelin aamuteetä ja väsyneitä ranteita. Kahden käden kaato-otteella ei tilava kannu ole aamullakaan liian raskas. Vetoisuus vaihtelee, noin 1,5-2 litraisesta kannusta riittää useammalle. Pannussa on mukana teepallo vastapainoineen.

Hymyvaasit

Puupolttoisia vaaseja esim. tulppaaneille. Vaasien suut hymyilevät.

Tuikkualuset

tai mikä ettei sushi-kattauksen soijakupit tai teepussin pikkulautaset. Pitsillä tai värjätyllä savella.

 

Täältä voi ladata tuotteitani koskevan vaatimuksenmukaisuusilmoituksen:

Vaatimuksenmukaisuusilmoitus PDF