Vuosi 2016

meni melko hujauksessa. Olin suurimmaksi osaksi sairaslomalla saatuani rintasyöpädiagnoosin joulukuussa 2015. Leikkaus, sytostaatit ja sädehoito veivät voimat ja infektioriskiin takia työskentely saven kanssa oli kiellettyä. Elokuussa sain kuitenkin jo mennä pajaan ja ehdimme polttaa Atan, Iidan ja Pielan kanssa Viivinkin kerran, juuri ennen syksyn kädentaitomessusumaa! Ja tulokset olivat aivan loistavia! Tosin aivan kaikki värit eivät olleet sellaisia, mihin olin tottunut! Laitimmaisen kuvan oranssi ja turkoosi ovat nimittäin samalla lasitteella :D

Olin päättänyt kokeilla uutta savea, hieman kellertävämpää, joka reduktiossa oli paikoin melkein mustaa! Runsaaseen reduktioon oli osaltaan syynä se, että uunia remontoitiin elokuussa. Andres kävi kovia kokeneen uunin holvit muuraamassa uudelleen, ja siinä yhteydessä päätin, että enää ei pohjakanavia uuniin laiteta eikä tulimuuriakaan uunin etupäähän. Tämän seurauksena esineet saivat hurjempaa liekkimerta kuin koskaan aiemmin.

Ja alla on vielä muutama kuva syksyn myyntitapahtumista. Ensin Hämeenlinnan keskiaikamarkkinoilta elokuun puolivälistä ja tuo toinen on Vanhan yo-talon joulumyyjäisistä Helsingistä. Tukkakin oli jo siellä kasvanut takaisin. Viimeinen kuva on uunilta, osa uunista puretuista esineistä. Suurin osa niistä sai uuden kodin jouluun mennessä. Mitäköhän vuosi 2017 tuo tullessaan?

Kesällä 2015

polttelimme Viiviä peräti viisi kertaa, tulokset olivat joka poltossa hienoja. Vieressä lokakuussa Heidi Puumalaisen ottama kuva loppupolton lesetyksestä melkein täyden kuun loistaessa revonhännän vieressä. Se oli Viivin 26. poltto.

Näissä poltoissa valmistelimme marraskuista yhteisnäyttelyä Galleria E. Pinomaahan. Mukana näyttelyssä ovat Atta Uotila, Richard Raven, Teppo Honkala, Piela Auvinen, Sami Rinne ja myös minun töitä.

Kesän aikana tein myös pienemmän mukin asiakkaiden toivomuksesta. Kutsun sitä lehtimukiksi koristelunsa takia. Lehtimukiin tein myös pienen tassin. Kuvan sinivihreän version lisäksi tein siitä myös ruskean mallin.

 

NÄYTTELYITÄ

Kaksin käsin, yhteisnäyttely lasiartesaani Sinikka Kulon kanssa, Willan Voimala, Hyvinkää 2011.

 

Tulella ja värillä 2006Tulella ja värillä, yhteisnäyttely kuvataiteilija Leena Frestadiuksen kanssa, Willan Voimala, Hyvinkää 2006.


Vivahteita 2005Vivahteita, yhteisnäyttely kuvataiteilija Leena Frestadiuksen kanssa, Rinteen talo, Hyvinkää 2005.

Alalla, Wetterhoffilta valmistuneiden näyttely, Hämeenlinna 2005.

Veden taika, yhteisnäyttely kuvataiteilija Leena Frestadiuksen kanssa, Rinteen talo, Hyvinkää 2004.


OPE-ART, Hyvinkään OAY:n näyttely Rinteen talo, Hyvinkää 2003.

Palapeli, Wetterhoff, Hämeenlinna 2002.

Ei kahta samanlaista, Soukan taideseuran kuukausinäyttely yhdessä Teija Töyryn kanssa, Espoo 1992.

OPINNOT

Ammatillisten aineiden opettajan opinnot, HAMK 2015-2016.
Yrittäjän ammattitutkinto, Markkinointi-instituutti, 2010.
Artenomi, keramiikka-ala, HAMK, Wetterhoff, 2000-2004.
Opinnot Helsingin yliopiston mat.luonn.tiet., fysiikka, 193 ov, 1982-.
Ylioppilas Espoonlahden lukio, 1982.

KERAMIIKKA- JA TAIDEALAN TYÖKOKEMUS

Hyvinkään opisto, keramiikkaryhmien opettaja, 2011-
Lasitekurssien opettaja, Kankaanpään opisto 2011-14
Lasitekurssien opettaja, Septaria 2003-2006
Työskentelyä omalla pajalla 2001-
Keramiikkakerhon ohjaaja, Härkävehmaan koulu, 1997-2011
Keramiikkakerhon ohjaaja, Svenska gården i Hyvinge, 2003-2004